Opettajat


Suvi Salmi

Suvi Salmi

Suvi on rovaniemeläistaustainen, nykyään tamperelaistunut tanssija, tanssinopettaja, koreografi ja Suvi Salmi Dance Companyn perustaja. Hän on aloittanut tanssiharrastuksen 8-vuotiaana Hot Cakes -tanssikoulussa Rovaniemellä ja kilpaillut vuodesta 2000 saakka menestyksekkäästi FDO:n ja IDO:n kilpailuissa sekä Performing Arts-, Street- että Disco-lajeissa. 

Suvi on toiminut tanssinopettajana vuodesta 2013. Hän on vuosien varrella opettanut useita eri lajeja lapsista aikuisiin ja valmentanut lukuisia kisaryhmiä Tampereella, Porissa, Lappeenrannassa ja Kuopiossa. Suvin kisaryhmät ovat niittäneet valtavaa menestystä valtakunnallisissa tanssikisoissa ja -katselmuksissa jo lukuisia vuosia. Suvi on FDO:n virallinen rekisterituomari ja IDO:n lisenssoitu kansainvälinen tuomari.

Suvi omaa vahvan teatteri- ja laulutaustan ja on ollut mukana eri teattereiden produktioissa ja Tampereen Oopperassa sekä esiintyjänä että koreografina. Hänellä on filosofian maisterin tutkinto Tampereen yliopiston teatterin ja draaman tutkimuksesta. 

Tanssinopettajana Suvi on innostava, kannustava ja luova. Hän antaa rakentavaa palautetta henkilökohtaisesti ja huomioi oppilaidensa yksilölliset tarpeet. Suvi haluaa painottaa tunneillaan eri tanssilajien teknistä osaamista ja ajatusta siitä, että jokainen tanssilaji tukee toisiaan ja vahvistaa tanssijoiden omaa persoonallista liikekieltä. Suvi keskittyy myös teatteritaustansa valossa tanssijoiden ilmaisuvoiman kehittämiseen ja vahvistamiseen.

Milja Lehto

Milja Lehto

Milja aloitti tanssin 9-vuotiaana jazzilla ja baletilla. 14-vuotiaana hän alkoi tanssia esiintyvässä Promenade-tanssiryhmässä, jossa treenattiin monipuolisesti eri tyylejä, kuten nykytanssia, lattareita, afroa ja street-tanssia. Street-lajeja Milja on treenannut aktiivisesti vuodesta 2008 saakka. Vuosina 2012–2013 Milja asui Sloveniassa, jolloin hän treenasi useita euroopan- ja maailmanmestaruuksia voittaneessa Artifex Dance Crew’ssa sekä maineikkaassa Kazinan tanssikoulussa. Itsensä kehittäminen ja uuden oppiminen on Miljalle tärkeää, ja treenireissuja onkin tullut tehtyä mm. Kroatiaan, Ruotsiin, Maltalle, Iso-Britanniaan, Viroon, Espanjaan ja Hollantiin.

Vuodesta 2013 lähtien Milja on opettanut streetiä, showtanssia ja housea eri tanssikouluissa Pirkanmaalla. Oppilaina on ollut kaiken tasoisia tanssijoita lapsista aikuisiin. Opettajana hän on lempeän haastava. Miljalle on tärkeää, että tunneilla opitaan uutta mutta hyvässä hengessä.

Clarissa Mathlin

Clarissa Mathlin

Clarissa on Tampereelta lähtöisin oleva tanssija, tanssinopettaja ja koreografi, joka on palannut Suomeen vietettyään vuosia ulkomailla. Clarissa aloitti tanssin 3-vuotiaana Baletti- ja Tanssistudio Teija Suovalla eri lajien parissa ja tanssi siellä lähes 20 vuotta. Tanssista tuli Clarissalle ammatti, kun hän valmistui tanssijaksi Tukholman Diambra Dance Educationilta vuonna 2014. Clarissa on työskennellyt erilaisissa produktioissa, musikaaleissa, artistien taustalla ja eri tanssikouluissa pääosin Ruotsissa ja keskittynyt työskentelemään tiiviisti opetuksen ja koreografioinnin parissa. Clarissa on valmistunut myös Tukholman yliopistosta vuonna 2022 luettuaan siellä kulttuuritieteitä, sosiaaliantropologiaa ja korean kieltä.

Clarissan tunneilla keskitytään ilmaisuun, oman liikekielen tutkimiseen ja pyritään lopettamaan tanssimaailman normien seuraaminen. Clarissa toivoo, että hänen tunneilleen osallistuu erilaisia tanssitaustoja omaavia oppilaita, koska jokainen tuo tunnille jotain uniikkia ja erilaista.

 

Eveliina Kiukkonen

Eveliina Kiukkonen

Eveliina on tamperelainen tanssija, tanssinopettaja ja koreografi. Hän on valmistunut tanssijaksi Tampereen konservatoriosta 2015 ja työskennellyt useissa kaupunginteattereissa näyttelijänä ja tanssijana. 

Eve painottaa tunneillaan turvallista ja siistiä tanssitekniikkaa ja ilmaisua. Hän haluaa opettaa oppilaitaan monipuolisiksi tanssijoiksi, jotka osaavat nauttia esiintymisestä ja heittäytyä.

Oona Maria Orava

Oona Maria Orava

Oona on koulutukseltaan liikuntaneuvoja sekä ryhmäliikunnan ohjaaja. Oonan päälaji on hip hop, jota hän on treenannut monen eri opettajan tunneilla sekä Suomessa että ulkomailla. Hän on myös esiintynyt ja kilpaillut lukuisissa eri tapahtumissa. Ennen katutanssilajeihin tutustumista Oona harrasti tavoitteellisesti nykytanssia ja balettia 10 vuoden ajan.

Oona on toiminut tanssinopettajana keväästä 2017 lähtien ja on opettanut niin lapsia, nuoria kuin aikuisiakin. Opettajana Oonalle on tärkeää panostaa turvalliseen ja kannustavaan ilmapiiriin, jollaisessa oppilaat uskaltavat heittäytyä ja kokeilla uutta. Hyvä meininki, musiikin tulkinta ja myös tekniikan ja freestylen harjoittelu erilaisten työkalujen avulla ovat opetuksessa Oonalle tärkeitä.