Opettajat


Suvi Salmi

Suvi Salmi

Suvi on rovaniemeläistaustainen, nykyään tamperelaistunut tanssija, tanssinopettaja, koreografi ja Suvi Salmi Dance Companyn perustaja. Hän on aloittanut tanssiharrastuksen 8-vuotiaana Hot Cakes -tanssikoulussa Rovaniemellä ja kilpaillut vuodesta 2000 saakka menestyksekkäästi FDO:n ja IDO:n kilpailuissa sekä Performing Arts-, Street- että Disco-lajeissa. Suvi kilpailee aktiivisesti edelleen, nykyään siirtyen yhä enemmän koreografin ja tuomarin rooliin.

Suvi on toiminut tanssinopettajana vuodesta 2013. Hän on vuosien varrella opettanut useita eri lajeja lapsista aikuisiin ja valmentanut lukuisia kisaryhmiä. Suvin kisaryhmät ovat niittäneet valtavaa menestystä valtakunnallisissa tanssikisoissa ja -katselmuksissa jo lukuisia vuosia. Suvi omaa vahvan teatteri- ja laulutaustan, on esiintynyt eri teattereiden musikaaleissa ja hänellä on filosofian maisterin tutkinto Tampereen yliopiston teatterin ja draaman tutkimuksesta.

Tanssinopettajana Suvi on innostava, kannustava ja luova. Hän antaa rakentavaa palautetta henkilökohtaisesti ja huomioi oppilaidensa yksilölliset tarpeet. Suvi haluaa painottaa tunneillaan eri tanssilajien teknistä osaamista ja ajatusta siitä, että jokainen tanssilaji tukee toisiaan ja vahvistaa tanssijoiden omaa persoonallista liikekieltä. Suvi keskittyy myös teatteritaustansa valossa tanssijoiden ilmaisuvoiman kehittämiseen ja vahvistamiseen.

Milja Lehto

Milja Lehto

Milja aloitti tanssin 9-vuotiaana jazzilla ja baletilla. 14-vuotiaana hän alkoi tanssia esiintyvässä Promenade-tanssiryhmässä, jossa treenattiin monipuolisesti eri tyylejä, kuten nykytanssia, lattareita, afroa ja street-tanssia. Street-lajeja Milja on treenannut aktiivisesti vuodesta 2008 saakka. Vuosina 2012–2013 Milja asui Sloveniassa, jolloin hän treenasi useita euroopan- ja maailmanmestaruuksia voittaneessa Artifex Dance Crew’ssa sekä maineikkaassa Kazinan tanssikoulussa. Itsensä kehittäminen ja uuden oppiminen on Miljalle tärkeää, ja treenireissuja onkin tullut tehtyä mm. Kroatiaan, Ruotsiin, Maltalle, Iso-Britanniaan, Viroon, Espanjaan ja Hollantiin.

Vuodesta 2013 lähtien Milja on opettanut streetiä, showtanssia ja housea eri tanssikouluissa Pirkanmaalla. Oppilaina on ollut kaiken tasoisia tanssijoita lapsista aikuisiin. Opettajana hän on lempeän haastava. Miljalle on tärkeää, että tunneilla opitaan uutta mutta hyvässä hengessä.

Henna-Riikka Seima

Henna-Riikka Seima

Henkka on tanssinopettaja ja opettanut tanssia pääasiallisesti Pirkanmaalla eri tanssikouluissa vuodesta 2001. Tanssimisen hän on aloittanut 10-vuotiaana hip hopilla ja jazztanssilla. 14-vuotiaasta lähtien harjoitteluun on kuulunut useat eri tanssilajit. Pääpaino on kuitenkin ollut hip hopissa. Alkuinnostus tanssiin on syntynyt Tampereella tanssitunneilla. Sen lisäksi oppia on opiskelujen ohessa kertynyt tanssitunneilta Lahdesta, Tukholmasta ja Oulusta sekä eri tiiviskursseilta ympäri Suomen.

Innostus niin hip hop -kulttuuria kuin tanssia kohtaan yleisesti on ollut kimmokkeena tehdä matkoja Yhdysvaltoihin kuuden reissun verran vuodesta 2005 lähtien. Hip hop -kulttuuri on Henkalle ikuista oppimista ja itsensä kehittämistä ja tiedon syventämistä. Hip hopin osalta oman liiketyylin löytymiseen on myös osaltaan vaikuttanut samanhenkisen ystäväporukan löytyminen tanssin parista. Nuorena aikuisena yhdessä vietettyyn ajanjaksoon kuului klubeilla ja bileissä käyminen, joissa pääsi silloista tanssituntiympäristöä vapaammin kehittämään omaa liiketapaansa.

Opintojen osalta Henkka on opiskellut liikunnanohjaajan amk-tutkinnon Vierumäellä (Haaga-Helia), tanssinopettajan amk-tutkinnon Oulun seudun ammattikorkeakoulussa sekä tehnyt vaihto-opintojen puitteissa liikunnanopettajan opintoja Tukholman Gymnastik- och idrottshögskolanissa.

Henkka opettaa lajiperusteita sekä innostaa omalla tanssipolulla eteenpäin. Tunneilla on tärkeää turvallinen ympäristö, jossa uskaltaa työstää myös epävarmuuksiaan. Henkka on opettajana helposti lähestyttävä ja välittävä.

Jenni Sinkkonen

Jenni Sinkkonen

Jenni Sinkkonen (ent. Viljanen) on pitkän linjan tanssinopettaja, jonka juuret ovat baletissa, show dancessa sekä commercial dancessa. Hänen tanssitaustansa nojaa vahvasti Australiasta saatuun balettiopetukseen sekä voimisteluun, jonka osalta Jenni kilpaili joukkuevoimistelussa useita vuosia. Hot Club Dance Company, Tanssikoulu Hip Hop House, Balettikoulu Hannele Suomalainen ja lukuisat huippuopettajien opeissa vietetyt tunnit ovat toimineet Jennin treenialustana.

Jennin tanssituntien tavoite on itsensä haastaminen ja uskallus ilmaisuun sekä ennen kaikkea hauskanpito ja yhteinen hyvä fiilis rakkaudesta tanssiin. Ole oman elämäsi supertähti Jennin tunneilla!

Eveliina Kiukkonen

Eveliina Kiukkonen

Eveliina on tamperelainen tanssija, tanssinopettaja ja koreografi. Hän on valmistunut tanssijaksi Tampereen konservatoriosta 2015 ja työskennellyt useissa kaupunginteattereissa näyttelijänä ja tanssijana.

Eve painottaa tunneillaan turvallista ja siistiä tanssitekniikkaa ja ilmaisua. Hän haluaa opettaa oppilaitaan monipuolisiksi tanssijoiksi, jotka osaavat nauttia esiintymisestä ja heittäytyä.

Maija Mustonen

Maija Mustonen

Maija on ammatiltaan fysioterapeutti ja hän valmistui vuonna 2017 Tampereen ammattikorkeakoulusta. Maija teki opinnäytetyönsä tanssinharrastajien alaselän liikekontrollin häiriöistä ja niiden kuntouttamisesta, yhdistäen näin fysioterapian kuntouttavia keinoja ja itselleen rakkaan harrastuksen tanssin.

Maija on harrastanut tanssia kasvavassa määrin vuodesta 2007. Lajeina on ollut muun muassa street- ja showtanssi sekä contemporary jazz ja broadway. Näiden kaikkien lajien parissa hänellä on kokemusta kisaamisesta SM-tasolta lähtien sekä esiintymisestä erilaisissa produktioissa.

Tavoitteena Maijalla on työskennellä sekä tanssin harrastajien että ammattilaisten parissa ja tuoda tanssijoille keinoja edistää kehon kannatusta, voimaa ja notkeutta sekä ylläpitää fyysinen suorituskyky tasaisena läpi koko kauden. Näillä keinoilla pystytään ennaltaehkäisemään vammojen syntymistä ja mahdollistamaan kehon monipuolinen hyödyntäminen lajin vaatimusten mukaisesti.