Opettajat


Suvi Salmi

Suvi Salmi

Suvi on rovaniemeläistaustainen, nykyään tamperelaistunut tanssija, tanssinopettaja, koreografi ja Suvi Salmi Dance Companyn perustaja. Hän on aloittanut tanssiharrastuksen 8-vuotiaana Hot Cakes -tanssikoulussa Rovaniemellä ja kilpaillut vuodesta 2000 saakka menestyksekkäästi FDO:n ja IDO:n kilpailuissa sekä Performing Arts-, Street- että Disco-lajeissa. Suvi kilpailee aktiivisesti edelleen, nykyään siirtyen yhä enemmän koreografin ja tuomarin rooliin.

Suvi on toiminut tanssinopettajana vuodesta 2013. Hän on vuosien varrella opettanut useita eri lajeja lapsista aikuisiin ja valmentanut lukuisia kisaryhmiä. Suvin kisaryhmät ovat niittäneet valtavaa menestystä valtakunnallisissa tanssikisoissa ja -katselmuksissa jo lukuisia vuosia. Suvi omaa vahvan teatteri- ja laulutaustan, on esiintynyt eri teattereiden musikaaleissa ja hänellä on filosofian maisterin tutkinto Tampereen yliopiston teatterin ja draaman tutkimuksesta.

Tanssinopettajana Suvi on innostava, kannustava ja luova. Hän antaa rakentavaa palautetta henkilökohtaisesti ja huomioi oppilaidensa yksilölliset tarpeet. Suvi haluaa painottaa tunneillaan eri tanssilajien teknistä osaamista ja ajatusta siitä, että jokainen tanssilaji tukee toisiaan ja vahvistaa tanssijoiden omaa persoonallista liikekieltä. Suvi keskittyy myös teatteritaustansa valossa tanssijoiden ilmaisuvoiman kehittämiseen ja vahvistamiseen.

Clarissa Mathlin

Clarissa Mathlin

Clarissa on Tampereelta lähtöisin oleva tanssija, tanssinopettaja ja koreografi, joka on palannut Suomeen vietettyään vuosia ulkomailla. Clarissa aloitti tanssin 3-vuotiaana Baletti- ja Tanssistudio Teija Suovalla eri lajien parissa ja tanssi siellä lähes 20 vuotta. Tanssista tuli Clarissalle ammatti, kun hän valmistui tanssijaksi Tukholman Diambra Dance Educationilta vuonna 2014. Clarissa on työskennellyt erilaisissa produktioissa, musikaaleissa, artistien taustalla ja eri tanssikouluissa pääosin Ruotsissa ja keskittynyt työskentelemään tiiviisti opetuksen ja koreografioinnin parissa. Clarissa on valmistunut myös Tukholman yliopistosta vuonna 2022 luettuaan siellä kulttuuritieteitä, sosiaaliantropologiaa ja korean kieltä.

Clarissan tunneilla keskitytään ilmaisuun, oman liikekielen tutkimiseen ja pyritään lopettamaan tanssimaailman normien seuraaminen. Clarissa toivoo, että hänen tunneilleen osallistuu erilaisia tanssitaustoja omaavia oppilaita, koska jokainen tuo tunnille jotain uniikkia ja erilaista.

 

Jessi Palovaara

Jessi Palovaara

Jessi on ammattitanssija Tampereelta. Hän on valmistunut Tampereen Konservatoriosta tanssijaksi keväällä 2015, pääaineinaan jazztanssi, nykytanssi ja baletti. Sen jälkeen hän on täydentänyt opintojaan tanssipedagogiikan opinnoilla Tampereen avoimen yliopiston kautta vuonna 2018. Tanssinopettamisesta on ehtinyt kertyä kokemusta jo lähes 10 vuoden ajalta eri lajien parista. Jessiltä löytyy myös vahva kilpailutausta, ja menestystä Performing Arts- ja Street SM -kisoista on kertynyt niin hänelle itselleen kuin hänen ryhmilleen.

Tunneillaan Jessi pyrkii ottamaan jokaisen huomioon yksilönä ja kannustaa yrittämään aina parhaansa. Treenataan tosissaan, mutta hymy huulilla ja toisia kannustaen. Hän painottaa opettamisessaan hyvää ja oikeanlaista tekniikkaa, vahvaa ilmaisua ja rohkaisee kokeilemaan omia rajoja tanssijana. Tanssin pitää liikesarjojen lisäksi myös tuntua vahvasti jossain.

Eveliina Kiukkonen

Eveliina Kiukkonen

Eveliina on tamperelainen tanssija, tanssinopettaja ja koreografi. Hän on valmistunut tanssijaksi Tampereen konservatoriosta 2015 ja työskennellyt useissa kaupunginteattereissa näyttelijänä ja tanssijana.

Eve painottaa tunneillaan turvallista ja siistiä tanssitekniikkaa ja ilmaisua. Hän haluaa opettaa oppilaitaan monipuolisiksi tanssijoiksi, jotka osaavat nauttia esiintymisestä ja heittäytyä.

Milja Lehto

Milja Lehto

Milja aloitti tanssin 9-vuotiaana jazzilla ja baletilla. 14-vuotiaana hän alkoi tanssia esiintyvässä Promenade-tanssiryhmässä, jossa treenattiin monipuolisesti eri tyylejä, kuten nykytanssia, lattareita, afroa ja street-tanssia. Street-lajeja Milja on treenannut aktiivisesti vuodesta 2008 saakka. Vuosina 2012–2013 Milja asui Sloveniassa, jolloin hän treenasi useita euroopan- ja maailmanmestaruuksia voittaneessa Artifex Dance Crew’ssa sekä maineikkaassa Kazinan tanssikoulussa. Itsensä kehittäminen ja uuden oppiminen on Miljalle tärkeää, ja treenireissuja onkin tullut tehtyä mm. Kroatiaan, Ruotsiin, Maltalle, Iso-Britanniaan, Viroon, Espanjaan ja Hollantiin.

Vuodesta 2013 lähtien Milja on opettanut streetiä, showtanssia ja housea eri tanssikouluissa Pirkanmaalla. Oppilaina on ollut kaiken tasoisia tanssijoita lapsista aikuisiin. Opettajana hän on lempeän haastava. Miljalle on tärkeää, että tunneilla opitaan uutta mutta hyvässä hengessä.

Maija Mustonen

Maija Mustonen

Maija on ammatiltaan fysioterapeutti ja hän valmistui vuonna 2017 Tampereen ammattikorkeakoulusta. Maija teki opinnäytetyönsä tanssinharrastajien alaselän liikekontrollin häiriöistä ja niiden kuntouttamisesta, yhdistäen näin fysioterapian kuntouttavia keinoja ja itselleen rakkaan harrastuksen tanssin.

Maija on harrastanut tanssia kasvavassa määrin vuodesta 2007. Lajeina on ollut muun muassa street- ja showtanssi sekä contemporary jazz ja broadway. Näiden kaikkien lajien parissa hänellä on kokemusta kisaamisesta SM-tasolta lähtien sekä esiintymisestä erilaisissa produktioissa.

Tavoitteena Maijalla on työskennellä sekä tanssin harrastajien että ammattilaisten parissa ja tuoda tanssijoille keinoja edistää kehon kannatusta, voimaa ja notkeutta sekä ylläpitää fyysinen suorituskyky tasaisena läpi koko kauden. Näillä keinoilla pystytään ennaltaehkäisemään vammojen syntymistä ja mahdollistamaan kehon monipuolinen hyödyntäminen lajin vaatimusten mukaisesti.