Contemporary Jazz

Contemporary Jazz on amerikkalaisvaikutteinen nykyjazz-tanssilaji, jossa jazztanssi ja nykytanssi sulautuvat yhteen tunnelmalliseksi kokonaisuudeksi. Koreografioissa painotetaan tanssitekniikan ja vartalon hallintaa sekä erilaisia liikelaatuja aksenteista pehmeämpiin variointeihin. Tunnilla treenataan myös tanssitekniikkaa balettiin ja jazziin pohjautuen ja keskitytään vahvaan ilmaisuun sekä tarinankerrontaan.

Tasot:

alkeet, jatko, edistyneet. Edistyneet-tunteja on lukujärjestyksessä kaksi, molemmilla tunneilla eri koreografiat.

Ikäryhmät:

12–15 v., 16+


Broadway

Broadway on musikaalitanssitunti, jossa heittäydytään musikaalien maailmaan! Tunnilla keskitytään kauden aikana yhteen valittuun musikaaliin, joka voi olla tyylilajiltaan lähes mitä tahansa jazzista street danceen. Pääpaino on tanssitekniikan tarkassa hallinnassa, mikä mahdollistaa tanssijan keskittymisen myös aitoon, vahvaan ilmaisuun ja tarinallisuuteen. Lipsynkkaus eli musikaalibiisin laulunsanojen opetteleminen on myös olennainen osa Broadway-tuntien sisältöä. Tunnin vetäjä Suvi Salmi on Suomessa Broadway-tyylilajin pioneereja ja valmentaa Suomen ainoaa broadway-kisaryhmää, joka kilpailee suomenmestaruustasolla.

Tasot:

alkeet, jatko-edistyneet

Ikäryhmät:

13+, 16+


Street Dance

Street Dance on yleisnimitys koko katutanssilajien kirjolle, ja se kattaa muun muassa old school hip hopin, new style hip hopin, housen, waackingin, voguingin, lockingin ja poppingin. Street Dance -tunneilla opetellaan katutanssilajeille tyypillistä rentoutta, asennetta ja rehellistä katutanssitekniikkaa. Oppilaita kannustetaan myös oman persoonallisen liikekielen löytämiseen.

Tasot:

alkeet, jatko-edistyneet

Ikäryhmät:

15+


Commercial Jazz

Commercial Jazz on fuusiotunti, jonka sisältö määräytyy pitkälti tuntia ohjaavan opettajan taustan ja tyylin mukaan. Tunnilla yhdistellään jazz-tanssin linjakkuutta, sulavuutta ja tekniikkaa kaupalliseen tanssityyliin. Koreografioille ja biisivalinnoille ovat ominaista asenteellisuus, vauhdikkuus, tarkka musikaalisuus ja vahvat iskut. Tunnin tanssijoita kannustetaan käymään myös contemporary jazz- & street dance -tunneilla.

Tasot:

jatko-edistyneet

Ikäryhmät:

15+


Show Dance

Show Dance -tunti on monipuolinen tanssitunti, jossa keskitytään showtanssin eri osa-alueisiin. Tunnilla voidaan treenata ja tunnelmoida esimerkiksi lyyristen ja tarinankerronnallisten koreografioiden parissa tai heittäytyä railakkaampaan ja iloisempaan fiilikseen. Opettajan persoonallinen tyyli vaikuttaa tunnin sisältöön. Tunnilla treenataan myös tanssitekniikkaa balettiin ja jazziin pohjautuen.

Tasot:

avoin

Ikäryhmät:

25+


Jumps&Turns

Jumps&Turns on tanssitekniikkatunti, joka koostuu alkulämmittelystä, lihaskuntoharjoitteista, tekniikkaharjoituksista keskilattialla ja lattian poikki tapahtuvista piruetti-, hyppy- ja jalanheittosarjoista. Tunnilla ei tehdä lainkaan koreografiaa. Tunti toimii tärkeänä oheistreeninä kaikkien tanssilajien harrastajille ja takaa tanssijoille paremman ymmärryksen tanssitekniikasta ja kropan turvallisesta käytöstä.

Tasot:

alkeet, jatko-edistyneet

Ikäryhmät:

avoin


kehonhuolto&liikkuvuus

Kehonhuolto&liikkuvuus -tunnilla keskitytään tanssijan lajivaatimusten mukaiseen liikkuvuusharjoitteluun dynaamisilla liikeharjoitesarjoilla. Kehon ääriliikelaajuuksiin pyritään hakeutumaan hallitusti ja sen vuoksi liikesarjat koostuvat tasapainoa, liikehallintaa ja lihasvoimaa kehittävistä osioista. Hengityksen aktiivinen hyödyntäminen osana harjoittelua on tunnilla tärkeässä roolissa. Tunnin lopussa annetaan aina aikaa myös rauhoittumiselle ja rentoutumiselle.

Tasot:

avoin

Ikäryhmät:

avoin