Contemporary Jazz

Contemporary Jazz on amerikkalaisvaikutteinen nykyjazz-tanssilaji, jossa jazztanssi ja nykytanssi sulautuvat yhteen tunnelmalliseksi kokonaisuudeksi. Koreografioissa painotetaan tanssitekniikan ja vartalon hallintaa sekä erilaisia liikelaatuja aksenteista pehmeämpiin variointeihin. Tunnilla treenataan myös tanssitekniikkaa balettiin ja jazziin pohjautuen ja keskitytään vahvaan ilmaisuun sekä tarinankerrontaan.

Tasot:

alkeet, jatko, edistyneet. Edistyneet-tunteja on lukujärjestyksessä kaksi, molemmilla tunneilla eri koreografiat.

Ikäryhmät:

12–15 v., 16+


Broadway

Broadway on musikaalitanssitunti, jossa heittäydytään musikaalien maailmaan! Tunnilla keskitytään kauden aikana yhteen valittuun musikaaliin, joka voi olla tyylilajiltaan lähes mitä tahansa jazzista street danceen. Pääpaino on tanssitekniikan tarkassa hallinnassa, mikä mahdollistaa tanssijan keskittymisen myös aitoon, vahvaan ilmaisuun ja tarinallisuuteen. Lipsynkkaus eli musikaalibiisin laulunsanojen opetteleminen on myös olennainen osa Broadway-tuntien sisältöä. Tunnin vetäjä Suvi Salmi on Suomessa Broadway-tyylilajin pioneereja ja valmentaa Suomen ainoaa broadway-kisaryhmää, joka kilpailee suomenmestaruustasolla.

Tasot:

alkeet, jatko-edistyneet

Ikäryhmät:

13+, 16+


Street Dance

Street Dance on yleisnimitys koko katutanssilajien kirjolle, ja se kattaa muun muassa old school hip hopin, new style hip hopin, housen, waackingin, voguingin, lockingin ja poppingin. Street Dance -tunneilla opetellaan katutanssilajeille tyypillistä rentoutta, asennetta ja rehellistä katutanssitekniikkaa. Oppilaita kannustetaan myös oman persoonallisen liikekielen löytämiseen.

Tasot:

jatko-edistyneet, edistyneet

Ikäryhmät:

15+


Street Jazz

Street Jazz on nimensä mukaisesti katutanssia ja jazztanssia yhdistelevä fuusiotunti. Siinä yhdistyvät katutanssilajien rosoisuus ja jazztanssin linjakkuus. Ominaista on mm. rytmien käyttö sekä vaihtelevat erilaiset dynamiikat ja liikelaadut sekä niihin yhdistyvä vahva ilmaisu ja monipuolinen kehonkäyttö. Fuusiotuntina Street Jazz on usein vahvasti myös opettajan omaa liiketyyliä mukaileva. Tunneilla käydään molempien lajien perusteita läpi, mutta tästä huolimatta tämän tunnin tanssijoita kannustetaan opiskelemaan molempia lajeja myös lajien omilla tunneilla. 

Tasot:

jatko

Ikäryhmät:

15+


Show Dance

Show Dance -tunti on monipuolinen tanssitunti, jossa keskitytään showtanssin eri osa-alueisiin. Tunnilla voidaan treenata ja tunnelmoida esimerkiksi lyyristen ja tarinankerronnallisten koreografioiden parissa tai heittäytyä railakkaampaan ja iloisempaan fiilikseen. Opettajan persoonallinen tyyli vaikuttaa tunnin sisältöön. Tunnilla treenataan myös tanssitekniikkaa balettiin ja jazziin pohjautuen.

Tasot:

avoin

Ikäryhmät:

25+


Commercial heels

Commercial Heels on fuusiolaji, jota tanssitaan korkokengillä. Koko tunti tanssitaan lähtokohtaisesti korkokengissä, jotta niistä tulee luonnollinen osa tanssia ja liikkumista. Koreografiat huokuvat seksikkyyttä ja itsevarmuutta. Tunti on suunnattu yli 16-vuotiaille.

Tasot:

jatko-edistyneet

Ikäryhmät:

16+


Jumps&Turns

Jumps&Turns on tanssitekniikkatunti, joka koostuu alkulämmittelystä, lihaskuntoharjoitteista, tekniikkaharjoituksista keskilattialla ja lattian poikki tapahtuvista piruetti-, hyppy- ja jalanheittosarjoista. Tunnilla ei tehdä lainkaan koreografiaa. Tunti toimii tärkeänä oheistreeninä kaikkien tanssilajien harrastajille ja takaa tanssijoille paremman ymmärryksen tanssitekniikasta ja kropan turvallisesta käytöstä.

Tasot:

alkeet, jatko-edistyneet

Ikäryhmät:

avoin


baletti

Baletti on yksi taidetanssin muodoista ja kuuluu vanhimpiin tanssilajeihin. Baletin tekniikassa painotetaan hyvää ryhtiä, aukikiertoa ja pitkiä ojennettuja linjoja. Baletissa tavoitellaan keveyden ja helppouden vaikutelmaa. Tunti toimii hyödyllisenä treeninä minkä tahansa lajin tanssijalle ja luo hyvän pohjan tarkan ja turvallisen tanssitekniikan hallitsemiselle.

Tasot:

jatko-edistyneet

Ikäryhmät:

15+


kehonhuolto&liikkuvuus

Kehonhuolto&liikkuvuus -tunnilla keskitytään tanssijan lajivaatimusten mukaiseen liikkuvuusharjoitteluun dynaamisilla liikeharjoitesarjoilla. Kehon ääriliikelaajuuksiin pyritään hakeutumaan hallitusti ja sen vuoksi liikesarjat koostuvat tasapainoa, liikehallintaa ja lihasvoimaa kehittävistä osioista. Hengityksen aktiivinen hyödyntäminen osana harjoittelua on tunnilla tärkeässä roolissa. Tunnin lopussa annetaan aina aikaa myös rauhoittumiselle ja rentoutumiselle.

Tasot:

avoin

Ikäryhmät:

avoin