Contemporary Jazz

Contemporary Jazz on amerikkalaisvaikutteinen nykyjazz-tanssilaji, jossa jazztanssi ja nykytanssi sulautuvat yhteen tunnelmalliseksi kokonaisuudeksi. Koreografioissa painotetaan tanssitekniikan ja vartalon hallintaa sekä erilaisia liikelaatuja aksenteista pehmeämpiin variointeihin. Tunnilla treenataan myös tanssitekniikkaa balettiin ja jazziin pohjautuen ja keskitytään vahvaan ilmaisuun sekä tarinankerrontaan. Tunnin tanssijoita kannustetaan käymään myös Jumps&Turns -tunneilla.

Tasot:

alkeet, jatko, edistyneet.

Ikäryhmät:

15+


Broadway

Broadway on musikaalitanssitunti, jossa heittäydytään musikaalien maailmaan! Tunnilla keskitytään kauden aikana yhteen valittuun musikaaliin, joka voi olla tyylilajiltaan lähes mitä tahansa jazzista street danceen. Pääpaino on tanssitekniikan tarkassa hallinnassa, mikä mahdollistaa tanssijan keskittymisen myös aitoon, vahvaan ilmaisuun ja tarinallisuuteen. Lipsynkkaus eli musikaalibiisin laulunsanojen opetteleminen on myös olennainen osa Broadway-tuntien sisältöä. Tunnin tanssijoita kannustetaan käymään myös Jumps&Turns -tunneilla. Tunnin vetäjä Suvi Salmi on Suomessa Broadway-tyylilajin pioneereja ja valmentaa yhtä Suomen ensimmäisistä broadway-kisaryhmistä.

Tasot:

alkeet, jatko-edistyneet

Ikäryhmät:

15+


Street Dance

Street Dance on yleisnimitys koko katutanssilajien kirjolle, ja se kattaa muun muassa old school hip hopin, new style hip hopin, housen, waackingin, voguingin, lockingin ja poppingin. Street Dance -tunneilla opetellaan katutanssilajeille tyypillistä rentoutta, asennetta ja rehellistä katutanssitekniikkaa. Oppilaita kannustetaan myös oman persoonallisen liikekielen löytämiseen. Tunnin tanssijoita kannustetaan käymään myös Hip Hop tekniikka&freestyle -tunnilla.

Tasot:

alkeet, jatko-edistyneet

Ikäryhmät:

15+


Commercial Jazz

Commercial Jazz on fuusiotunti, jonka sisältö määräytyy pitkälti tuntia ohjaavan opettajan taustan ja tyylin mukaan. Tunnilla yhdistellään jazz-tanssin linjakkuutta, sulavuutta ja tekniikkaa kaupalliseen tanssityyliin. Koreografioille ja biisivalinnoille ovat ominaista asenteellisuus, vauhdikkuus, tarkka musikaalisuus ja vahvat iskut. Tunnin tanssijoita kannustetaan käymään myös Street Dance -& Jumps&Turns -tunneilla.

Tasot:

jatko-edistyneet

Ikäryhmät:

15+


baletti

Baletti on yksi taidetanssin muodoista ja kuuluu vanhimpiin tanssilajeihin. Baletin tekniikassa painotetaan hyvää ryhtiä, aukikiertoa ja pitkiä ojennettuja linjoja. Baletissa tavoitellaan keveyden ja helppouden vaikutelmaa. Tunti toimii hyödyllisenä treeninä minkä tahansa lajin tanssijalle ja luo hyvän pohjan tarkan ja turvallisen tanssitekniikan hallitsemiselle.

Tasot:

jatko-edistyneet

Ikäryhmät:

15+


Contemporary

Contemporary on nykytanssin eri tekniikoihin ja tyyleihin perustuva tunti. Tunnilla syvennytään erilaisten liikelaatujen tuottamiseen, nykytanssitekniikkaan ja ilmaisuun, dynamiikan vaihteluihin ja liikkeen virtaavuuteen, ja kokonaisvaltaiseen ja monipuoliseen kehonkäyttöön. Tunti koostuu erilaisista tekniikkaharjoitteista ja tanssisarjoista.

Tasot:

alkeet, jatko-edistyneet

Ikäryhmät:

15+


Hip Hop tekniikka&freestyle

Tunnilla treenataan hip hopin perustekniikkaa kuten erilaisia party stepsejä, bouncea, groovea ja isolaatioita. Tunnilla tehdään myös runsaasti erilaisia freestyle-harjoituksia, jotka syventävät tanssitekniikkaa ja auttavat kehittämään omaa tyyliä ja freestyletaitoja.

Tasot:

avoin

Ikäryhmät:

avoin


jumps&turns

Jumps&Turns on tanssitekniikkatunti, joka koostuu alkulämmittelystä, lihaskuntoharjoitteista, tekniikkaharjoituksista keskilattialla ja lattian poikki tapahtuvista piruetti-, hyppy- ja jalanheittosarjoista. Tunnilla ei tehdä lainkaan koreografiaa. Tunti toimii tärkeänä oheistreeninä kaikkien tanssilajien harrastajille ja takaa tanssijoille paremman ymmärryksen tanssitekniikasta ja kropan turvallisesta käytöstä.

Tasot:

alkeet, jatko-edistyneet

Ikäryhmät:

avoin


KEHONHUOLTO&LATTIATEKNIIKKA

Tunnilla keskitytään osittain yleisen lattiatekniikan harjoitteluun ja osittain kehonhuoltotreeniin tanssijan lajivaatimusten mukaisilla toiminnallisilla liikkuvuusharjoitteilla. Lattiatekniikkaosuuksissa harjoitellaan eri tapoja siirtyä lattiatasoon, akrobaattisia liikkeitä, improvisaatiota ja miten liikkua lattiatasossa rennosti ja liikkeet yhteen sitoen. Kehonhuolto-osuuksissa tanssijoille tuodaan keinoja edistää kehotietoisuutta, voimaa ja toiminnallista liikkuvuutta sekä ylläpitää fyysinen suorituskyky tasaisena läpi koko kauden. Näillä keinoilla pystytään ennaltaehkäisemään vammojen syntymistä ja mahdollistamaan kehon monipuolinen hyödyntäminen lajin vaatimusten mukaisesti.

Tasot:

avoin

Ikäryhmät:

avoin