Contemporary Jazz

Contemporary Jazz on amerikkalaisvaikutteinen nykyjazz-tanssilaji, jossa jazztanssi ja nykytanssi sulautuvat yhteen tunnelmalliseksi kokonaisuudeksi. Koreografioissa painotetaan tanssitekniikan ja vartalon hallintaa sekä erilaisia liikelaatuja aksenteista pehmeämpiin variointeihin. Tunnilla treenataan myös tanssitekniikkaa balettiin ja jazziin pohjautuen ja keskitytään vahvaan ilmaisuun sekä tarinankerrontaan.

Tasot:

alkeet, jatko, edistyneet. Edistyneet-tunteja on lukujärjestyksessä kaksi, molemmilla tunneilla eri koreografiat.

Ikäryhmät:

12–15 v., 16+


Broadway

Broadway on musikaalitanssitunti, jossa heittäydytään musikaalien maailmaan! Tunnilla keskitytään kauden aikana yhteen valittuun musikaaliin, joka voi olla tyylilajiltaan lähes mitä tahansa jazzista street danceen. Pääpaino on tanssitekniikan tarkassa hallinnassa, mikä mahdollistaa tanssijan keskittymisen myös aitoon, vahvaan ilmaisuun ja tarinallisuuteen. Lipsynkkaus eli musikaalibiisin laulunsanojen opetteleminen on myös olennainen osa Broadway-tuntien sisältöä. Tunnin vetäjä Suvi Salmi on Suomessa Broadway-tyylilajin pioneereja ja valmentaa Suomen ainoaa broadway-kisaryhmää, joka kilpailee suomenmestaruustasolla.

Tasot:

alkeet, jatko-edistyneet

Ikäryhmät:

13+, 16+


Street Dance

Street Dance on yleisnimitys koko katutanssilajien kirjolle, ja se kattaa muun muassa old school hip hopin, new style hip hopin, housen, waackingin, voguingin, lockingin ja poppingin. Street Dance -tunneilla opetellaan katutanssilajeille tyypillistä rentoutta, asennetta ja rehellistä katutanssitekniikkaa. Oppilaita kannustetaan myös oman persoonallisen liikekielen löytämiseen.

Tasot:

jatko-edistyneet, edistyneet

Ikäryhmät:

12–15 v., 15+


Commercial Dance

Commercial Dance on fuusiolaji, jossa eri katutanssilajit yhdistyvät toisiinsa ja lainaavat silloin tällöin elementtejä myös muista tanssilajeista. Koreografiat ovat usein asenteellisia ja voimakkaita ja niissä näkee vaikutteita muun muassa musiikkivideoista ja supertähtien live-esiintymisistä. Opettajan persoonallinen tyyli vaikuttaa tunnin sisältöön.

Tasot:

Ikäryhmät:


Show Dance

Show Dance -tunti on monipuolinen tanssitunti, jossa keskitytään showtanssin eri osa-alueisiin. Tunnilla voidaan treenata ja tunnelmoida esimerkiksi lyyristen ja tarinankerronnallisten koreografioiden parissa tai heittäytyä railakkaampaan ja iloisempaan fiilikseen. Opettajan persoonallinen tyyli vaikuttaa tunnin sisältöön. Tunnilla treenataan myös tanssitekniikkaa balettiin ja jazziin pohjautuen.

Tasot:

Ikäryhmät:


Commercial heels

Commercial Heels on fuusiolaji, jota tanssitaan korkokengillä. Koko tunti tanssitaan lähtokohtaisesti korkokengissä, jotta niistä tulee luonnollinen osa tanssia ja liikkumista. Koreografiat huokuvat seksikkyyttä ja itsevarmuutta. Tunti on suunnattu yli 16-vuotiaille.

Tasot:

jatko-edistyneet

Ikäryhmät:

16+


House

House on energinen katutanssilaji, joka on kehittynyt house-musiikin myötä New Yorkin ja Chicagon klubeilla. Se on fuusiotanssi, jossa on vaikutteita mm. break dancesta, jazzista, lattareista ja afrikkalaisista tansseista. Houselle ominaista on nopea askeltekniikka, sulava vartalonkäyttö ja lattiatason liikkeet. Tunnilla treenataan Housen perusstepsejä, erilaisia askelvariaatioita ja koreografioita sekä annetaan työkaluja oman tyylin kehittämiseen.

Tasot:

avoin

Ikäryhmät:

15+


Jumps&Turns

Jumps&Turns on tanssitekniikkatunti, joka koostuu alkulämmittelystä, lihaskuntoharjoitteista, tekniikkaharjoituksista keskilattialla ja lattian poikki tapahtuvista piruetti-, hyppy- ja jalanheittosarjoista. Tunnilla ei tehdä lainkaan koreografiaa. Tunti toimii tärkeänä oheistreeninä kaikkien tanssilajien harrastajille ja takaa tanssijoille paremman ymmärryksen tanssitekniikasta ja kropan turvallisesta käytöstä.

Tasot:

alkeet, jatko-edistyneet

Ikäryhmät:

avoin


baletti

Baletti on yksi taidetanssin muodoista ja kuuluu vanhimpiin tanssilajeihin. Baletin tekniikassa painotetaan hyvää ryhtiä, aukikiertoa ja pitkiä ojennettuja linjoja. Baletissa tavoitellaan keveyden ja helppouden vaikutelmaa. Tunti toimii hyödyllisenä treeninä minkä tahansa lajin tanssijalle ja luo hyvän pohjan tarkan ja turvallisen tanssitekniikan hallitsemiselle.

Tasot:

jatko-edistyneet

Ikäryhmät:

15+


Syvävenyttely

Syvävenyttely-tunnilla keskitytään tanssijan lajivaatimusten mukaiseen liikkuvuusharjoitteluun dynaamisilla venytyksillä ja hengityksen rytmiin yhdistetyillä liikesarjoilla. Pitkittyneiden lihaskireyksien vapauttaminen mahdollistetaan staattisilla pitkäkestoisilla syvävenytyksillä. Tunnilla annetaan aikaa myös rauhoittumiselle ja rentoutumiselle, jolloin myös mieli saa palautumisaikaa kehon lisäksi.

Tasot:

avoin

Ikäryhmät:

avoin