Contemporary Jazz

Contemporary Jazz on amerikkalaisvaikutteinen nykyjazz-tanssilaji, jossa jazztanssi ja nykytanssi sulautuvat yhteen tunnelmalliseksi kokonaisuudeksi. Koreografioissa painotetaan tanssitekniikan ja vartalon hallintaa sekä erilaisia liikelaatuja aksenteista pehmeämpiin variointeihin. Tunnilla treenataan myös tanssitekniikkaa balettiin ja jazziin pohjautuen ja keskitytään vahvaan ilmaisuun sekä tarinankerrontaan.

Tasot:

alkeet, jatko, jatko-edistyneet, edistyneet.

Ikäryhmät:

12–15 v., 15+, 16+


Broadway

Broadway on musikaalitanssitunti, jossa heittäydytään musikaalien maailmaan! Tunnilla keskitytään kauden aikana yhteen valittuun musikaaliin, joka voi olla tyylilajiltaan lähes mitä tahansa jazzista street danceen. Pääpaino on tanssitekniikan tarkassa hallinnassa, mikä mahdollistaa tanssijan keskittymisen myös aitoon, vahvaan ilmaisuun ja tarinallisuuteen. Lipsynkkaus eli musikaalibiisin laulunsanojen opetteleminen on myös olennainen osa Broadway-tuntien sisältöä. Tunnin vetäjä Suvi Salmi on Suomessa Broadway-tyylilajin pioneereja ja valmentaa Suomen ainoaa broadway-kisaryhmää, joka kilpailee suomenmestaruustasolla.

Tasot:

alkeet, jatko-edistyneet

Ikäryhmät:

13+, 16+


Street Dance

Street Dance on yleisnimitys koko katutanssilajien kirjolle, ja se kattaa muun muassa old school hip hopin, new style hip hopin, housen, waackingin, voguingin, lockingin ja poppingin. Street Dance -tunneilla opetellaan katutanssilajeille tyypillistä rentoutta, asennetta ja rehellistä katutanssitekniikkaa. Oppilaita kannustetaan myös oman persoonallisen liikekielen löytämiseen. Tunnin tanssijoita kannustetaan käymään myös Hip Hop tekniikka & freestyle -tunnilla.

Tasot:

jatko-edistyneet

Ikäryhmät:

15+


Commercial Jazz

Commercial Jazz on fuusiotunti, jonka sisältö määräytyy pitkälti tuntia ohjaavan opettajan taustan ja tyylin mukaan. Tunnilla yhdistellään jazz-tanssin linjakkuutta, sulavuutta ja tekniikkaa kaupalliseen tanssityyliin. Koreografioille ja biisivalinnoille ovat ominaista asenteellisuus, vauhdikkuus, tarkka musikaalisuus ja vahvat iskut. Tunnin tanssijoita kannustetaan käymään myös contemporary jazz- & street dance -tunneilla.

Tasot:

jatko-edistyneet

Ikäryhmät:

15+


Lyrical jazz

Lyrical Jazz -tunnilla showtanssin ja jazztanssin liikekieli yhdistyvät toisiinsa. Koreografioissa pyritään löytämään erilaisia liikelaatuja aina aksenteista flow’hun, käyttämään kehoa kokonaisvaltaisesti ja kertomaan erilaisia tarinoita tulkinnan ja ilmaisun kautta. Tunnilla treenataan myös tanssitekniikkaa balettiin ja jazziin pohjautuen.

Tasot:

jatko

Ikäryhmät:

15+


baletti

Baletti on yksi taidetanssin muodoista ja kuuluu vanhimpiin tanssilajeihin. Baletin tekniikassa painotetaan hyvää ryhtiä, aukikiertoa ja pitkiä ojennettuja linjoja. Baletissa tavoitellaan keveyden ja helppouden vaikutelmaa. Tunti toimii hyödyllisenä treeninä minkä tahansa lajin tanssijalle ja luo hyvän pohjan tarkan ja turvallisen tanssitekniikan hallitsemiselle.

Tasot:

jatko-edistyneet

Ikäryhmät:

15+


Experimental

Experimental-tunnilla tanssijoita rohkaistaan ylittämään eri tanssilajien raja-aitoja ja ajattelemaan liikkeen tuottamista uusista näkökulmista. Tunnilla tutustutaan erilaisiin liikemateriaaleihin esimerkiksi musiikin, äänen, kuvien & ilmaisun kautta. Tanssijoita autetaan löytämään uusia kehollisia ilmaisumuotoja sekä yksilöllisesti että ryhmässä. Luovuutta haetaan turvallisessa ympäristössä erilaisten harjoitusten, koreografioiden ja improvisaation kautta.

Tasot: ja

jatko-edistyneet

Ikäryhmät:

15+


Hip Hop tekniikka&freestyle

Tunnilla treenataan hip hopin perustekniikkaa kuten erilaisia party stepsejä, bouncea, groovea ja isolaatioita. Tunnilla tehdään myös runsaasti erilaisia freestyle-harjoituksia, jotka syventävät tanssitekniikkaa ja auttavat kehittämään omaa tyyliä ja freestyletaitoja.

Tasot:

avoin

Ikäryhmät:

avoin


jumps&turns

Jumps&Turns on tanssitekniikkatunti, joka koostuu alkulämmittelystä, lihaskuntoharjoitteista, tekniikkaharjoituksista keskilattialla ja lattian poikki tapahtuvista piruetti-, hyppy- ja jalanheittosarjoista. Tunnilla ei tehdä lainkaan koreografiaa. Tunti toimii tärkeänä oheistreeninä kaikkien tanssilajien harrastajille ja takaa tanssijoille paremman ymmärryksen tanssitekniikasta ja kropan turvallisesta käytöstä.

Tasot:

alkeet, jatko-edistyneet

Ikäryhmät:

avoin


kehonhuolto&lattiatekniikka

Tunnilla keskitytään osittain yleisen lattiatekniikan harjoitteluun ja osittain kehonhuoltotreeniin tanssijan lajivaatimusten mukaisilla toiminnallisilla liikkuvuusharjoitteilla. Lattiatekniikkaosuuksissa harjoitellaan eri tapoja siirtyä lattiatasoon, akrobaattisia liikkeitä, improvisaatiota ja miten liikkua lattiatasossa rennosti ja liikkeet yhteen sitoen. Liikkuvuusharjoittelussa pyritään hakeutumaan ääriliikelaajuuksiin hallitusti, joten liikesarjat koostuvat tasapainoa, liikehallintaa ja lihasvoimaa kehittävistä osioista. Hengityksen aktiivinen hyödyntäminen osana harjoittelua on tärkeässä roolissa läpi tunnin.

Tasot:

avoin

Ikäryhmät:

avoin